سه شنبه, ۱۰ آذر ۱۳۹۴، ۱۰:۱۵ ب.ظ
تفاوت عاشورا و ashura از زیبایی تا انزجار
پقنبه 27 آبان 1392 09:4 1318
گروه فضای مجازی: در موتورهای جستجوگر، دو کلمه «عاشورا» و «Ashura» ما را با چه تصاویری روبه رو میکند؟
قصد این یادداشت یک اطلاعرسانی و یک همیاری است. اصل مطلب این است که با نوشتن کلمه «Ashura» در موتورهای جستجو مانند گوگل که نهتنها ما ایرانیها بلکه اکثر کاربران اینترنت در جهان به استفاده مداوم و همیشگی از آن عادت کردهایم، با تصاویری از صحنههای قمهزنی و استفاده از آلات و ابزاری مانند زنجیرهای تیغدار روبهرو میشویم که فضایی پر از خون و وحشت را در تصاویر نمایان کرده است.
نوحه و عزاداری بر مصیبتهای سید و سالار شهیدان عالم، حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و گردهمایی شیعیان برای عزاداری، علاوه بر اینکه باعث صفای باطن میشود، خود شیوهای است که یاد این قیام عظیم را گرامی بداریم و هرساله در ماتم آن ظلم بزرگ اشک بریزیم؛ اما آن زمانی که دچار افراط میشویم و چهره دیگری را به نمایش میگذاریم که به هیچوجه شایسته نیست، مورد سوءاستفاده دشمنان قرار میگیریم و در نتیجه کار به سرانجامی نامطلوب میرسد.
جستجوی کلمه«Ashura»کاربران سراسر جهان را با صدها تصاویر از روز عاشورا مواجه میکند؛ البته این تصاویر اغلب از مراسم عاشورا شیعیان در دیگر کشورها به ویژه عراق و پاکستان است.
جستجوی کلمه«عاشورا» ، کربلا، حسین و... (به زبان عربی) کاربر را با تصاویر گرافیکی زیبا روبرو میکند چرا که از این تصاویر به کرات در سایتهای متعدد استفاده شده و بارها روی آن کلیک شده و میزان بالای بازدیدکننده، آن را بر ردیفهای اول بخش تصاویر موتورهای جستجو نشانده است.
شاید بتوان جایگزینی و جابهجایی این تصاویر دور از شأن تشیع را با یک همت جمعی و فراخوان از تمامی عاشوراییان جهان میسر کرد.
برگزاری مسابقات متعدد عکاسی، مسابقات فتوبلاگ، تشویق جوانان ایرانی و دیگر کشورها به تهیه عکس از مراسم عزاداری در نقاط مختلف کشور و جهان و آپلود آن در وبگاههای متعدد و به نمایش گذاشتن آن با جذابیتهای بصری بالا به همراه توضیحات کامل از این آئینهای عزاداری به زبانهای زنده دنیا به ویژه انگلیسی ـ برای آنکه بازدید بیشتری از آن صورت گیرد ـ قطعاً به مرور کمک خواهد کرد که این تصاویر جایگزین شود.
دبیر سرویس فضای مجازی ایکنا